Právě si prohlížíte Vlkošské dny vojenských tradic 2024

Vlkošské dny vojenských tradic 2024

O víkendu 15. – 16. června proběhla akce Vlkošské dny vojenských tradic 2024, kterou pořádalo Military muzeum generála Sergěje Jana Ingra ve Vlkoši u Kyjova. Vrcholem akce byla „oživlá historie“. Jednalo se o ukázky boje na zemi a ve vzduchu, bohužel z důvodu nepřízně počasí musela být ukázka boje ve vzduchu zrušena.

Pro návštěvníky byla připravena jedinečná statická prezentace letounu RAF – Supermarine Spitfire, polní tábor RAF, prezentace a dynamické ukázky speciálního vyzbrojení Policie ČR, ukázky výcviku historických vojsk, historická vojenská technika, airsoftová střelnice. Prezentace resortu Ministerstva obrany byla zastoupena prostřednictvím náborového centra, Agentury pro podporu válečných veteránů a Univerzity obrany.

Akce byla zakončena v neděli pietním aktem k uctění památky nejslavnějšího rodáka obce -armádního generála Sergěje Jana Ingra a všech padlých vojáků Slovácka.

Za Univerzitu obrany převzala záštitu skupina Řízení finanční zdrojů a posluchači prvního ročníku, kteří uspořádali vědomostní soutěž pro návštěvníky. Dále případným zájemcům o studium byly předány informace a informační materiály s možnostmi studia na Univerzitě obrany. Hlavní poděkování patří svobodníkovi Kristiánu Něničkovi a svobodníku Vojtěchu Vlčkovi. Jmenovaní příkladně reprezentovali naši Univerzitu obrany a aktivně se podíleli nejen na zabezpečení celé akce pro veřejnost, ale i pietního aktu.

Autor: Jiří Kočí